tak to wczesniej oczewiscie byly NADy i 320 i 370 czy cambridge audio itp. Generalnie kuchnia angielska i dunska. To sa najlepsze sprzety. niesteyt ale japonce nie znaja sie na audio. Robia tam jakaies flagowce tez czemu nie ale z niskeigo budrzetu to juz niekonicznie. Dobre to robia kalkulatory itp sprawy ale nie audio. Generalnie z kolumn to lubie B&W ale nie tylko bo z tych starszych lat calkiem przyzwoicie graly nawet takie tannoyki czy eltaxy gdzie to pulka naprawde dla kazdego juz. Wiele, wiele sprzetów odsluchiwalem w życiu od takich tanich po takei za pieniadze ze ladna fure by kupil. To kiedys dawne czasy.
Dźwięk typu rzeżenie na początkowych biegach
Zwiń
X
-
Dźwięk typu rzeżenie na początkowych biegach
Witam,
niedawno wyjechałem z ASO po przegladzie 58 tys. (Skoda Octavia 1.6 Tour rocznik 2011 w benzynie i nieuzywanym gazie). Zadowolony wyruszyłem w trase. Po około 800 kilometrach na postoju zorientowałem sie, ze z przodu samochodu dochodzi dziwny dzwięk. Mianowicie przy ruszaniu oraz podczas jazdy, na zapiętym pierwszym biegu, słysze rzężenie. Podobnie ale slabiej jest na wyzszych biegach. Dzwiek nie występuje na wolnych obrotach i kiedy wysprzegle podczas jazdy.
Nie wiem czy to jest zwiazane ale ostatnio mialem problem z klimatyzacja. Uzupelniono czynnik i przez jakis czas bylo OK. Jednak teraz nadal klimatyzacja nie dziala tak jak powinna - nie chłodzi.
Spotkaliscie sie moze z czyms takim? Jestem obecnie w Szwajcarii i przed udaniem sie na tutejsze ogledziny do mechanika, chcialbym wybadac z czym sie moze przyjdzie mi borykac. Moze sie okazac, ze taniej bedzie wziac lawete do Polski
Z gory dzieki za wszelkie sugestie.
-
-
Hej,
Starałem się nagrać ten dźwięk, ale na nagraniu mało co było słychać. Pokombinuję jeszcze.
Jest to dźwięk podobny do tego podczas cofania, kiedy samochód jedzie coraz szybciej. Przypomnę, że słychać go podczas wciskania pedału gazu głownie na 1 i 2 biegu. Po odpuszczeniu gazu dźwięk ustaje.
Udało mi się dzisiaj dostać do salonu na diagnostykę. Według szwajcarskich specjalistów ze skody, to łożysko w skrzyni biegów jest martwe. Naprawę wycenili na 2000 CHF Jednak podobno mogę z tym dojechać do Polski. Nie wiem na ile to dobrze sprawdzili (diagnoza byłą darmowa i na ile rzeczywiście to jest to. Co sądzicie?
Komentarz
-
Komentarz